Strooizout

Grijp deze winter geen strooizout mis! PVM-Gladheidsbestrijding beschikt over een grote voorraad strooizout mét en zonder CO2-neutraliserende eigenschappen. Lees gauw verder of vraag direct uw offerte aan.
 • Strooizout al vanaf 20kg

 • Persoonlijke hulp en vlotte levering

 • CO2-neutraal strooien

Reduceer uw uitstoot met GoGreenSalt: ons CO2 neutrale wegenzout!

GoGreenSalt: de innovatieve keuze in gladheidsbestrijding die niet alleen wegen veilig houdt, maar ook actief bijdraagt aan een gezonder milieu. Dit unieke CO2-neutrale strooizout, verrijkt met greenSand Olivijn, gaat verder dan alleen het smelten van ijs. Terwijl het de wegen begaanbaar maakt, vangt het ook CO2 uit de lucht op en zet dit om in onschadelijk carbonaat. Kies voor GoGreenSalt en maak een stap vooruit in milieuvriendelijke gladheidsbestrijding, terwijl u actief bijdraagt aan de strijd tegen klimaatverandering.

Hoe kan strooizout CO2 neutraal zijn?

GoGreenSalt is strooizout verrijkt met greenSand Olivijn. Olivijn is een mineraal, dat een natuurlijk proces van verwering ondergaat wanneer blootgesteld aan de elementen. Het reageert met reageert met atmosferisch CO2 en transformeert dit naar milieuvriendelijk carbonaat (kalk). Dit zorgt ervoor dat CO2 uit de lucht wordt opgenomen bij elke toepassing van het zout! Het resultaat? Niet alleen effectieve gladheidsbestrijding, maar ook een actieve reductie van CO2 in onze atmosfeer. Elke liter diesel die uw strooiwagen uitstoot, wordt effectief geneutraliseerd door de werking van Olivijn in GoGreenSalt. Zo kunnen wij uw netto CO2-uitstoot van het strooien tot nul reduceren.

Eigenschappen

 • Dooizout verrijkt met greenSand Olivijn

 • Normale korrelgrootte

 • Hoge stroefheid

 • Natuurlijk product

 • CO2 Neutraal

 • Minder chemicaliën

 • Remt groei alg en mos

 • Remt groei blauwalg in riool

 • Gaat verzuring tegen

 • EN 13242 + EN 16811-1

Prijzen CO2-neutraal strooizout

Bestel uw CO2-neutrale GoGreenSalt strooizout in hoeveelheden van 1.000 kg (bigbag), 20 kg (per zak) of in grote kwantiteit los gestort. Kijk op onze andere website voor een indicatie van de kosten of vraag direct uw offerte aan! Voor grotere aanvragen of specifieke opdrachten neem contact met ons op.

Zak GoGreenSalt

vanaf €393
 • Per 20 kg
 • U kunt onze strooizoutzakken direct bestellen in onze webshop via onderstaande button

Los gestort GoGreenSalt

vanaf €3630
 • Per ton (vanaf 30 ton)

Big bag GoGreenSalt

vanaf €16934
 • Per 1.000 kg
 • U kunt onze big bags strooizout direct bestellen in onze webshop via de onderstaande button

GoGreenSalt brochure

De voordelen van CO2-neutraal strooizout

We strooien toch al, waarom zouden we dat niet klimaatvriendelijk doen?

 • Goedkoper dan regulier strooizout. GoGreenSalt is een uitstekende vervanger voor vacuümzout. Het houdt vocht vast en is daarmee ideaal om preventief te strooien.

 • Minder last van groene aanslag en onkruid in de voegen van bijvoorbeeld klinkerwegen vanwege de natuurlijke werking van GoGreenSalt. Dit scheelt onderhoud in het groeiseizoen.

 • GoGreenSalt bevat een grotere stroefheid dan regulier strooizout. Dit heeft een positief effect bij ijzel of het opvriezen van natte weggedeelten. Ook wanneer het slecht wordt ingereden.

 • Ontvang een certificaat die u helpt bij het krijgen van bestekken en de CO2-Prestatieladder.

 • Het is CO2 neutraal!

Upgrade uw bestaande strooivoorraad
naar CO2-neutraal strooizout

Wilt u ook verantwoord gaan strooien, maar heeft u al een bestaande zoutvoorraad? Upgrade uw strooizout naar CO2-neutraal strooizout! Wij ruilen uw strooizout om of mengen uw bestaande voorraad wegenzout met greenSand Olivijn. Om de juiste mengverhouding te bepalen, kijken we samen naar uw footprint. Vraag uw offerte aan voor het upgraden van uw bestaande zoutvoorraad.

De berekening

4kg GoGreenSalt ruimt 0,96 kg CO2 op. 1 liter diesel stoot 3,2kg co2 uit. Dus vanaf 13,33 kg GoGreenSalt per liter diesel strooizout strooit u CO2-neutraal! Reken maar uit hoe duurzaam u dit jaar strooit.

Veel gestelde vragen over GoGreenSalt

GoGreenSaltis een wetenschappelijk bewezen product met feitelijke opruiming, zonder verlies van effectiviteit van normaal strooizout. De scheikundige reactie is als volgt: Mg2SiO4 + 4CO2 + 2H2O => 2Mg2+ + 4HCO3- + SiO2.

Jazeker, doordat GoGreenSalt dezelfde korrelgrote gebruikt als regulier strooizout, kan elke type strooier dit strooien. 

Nee, uit testen is gebleken dat 70% van het greenSand binnen 24 uur kapot gereden is of dat het in de berm terecht is gekomen. Vooral het feit dat het greenSand kapot is gereden heeft een positieve werking op de reactiesnelheid van het Olivijn.

Voor gemeenten, tuincentra en bedrijven die zelf willen strooien.

PVM-Gladheidsbestrijding levert CO2-neutraal GoGreenSalt in drie verschillende opties:

 1. Zakken van 20kg (per pallet)
 2. Bigbags van 1.000 of 1.600kg
 3. Los gestort per 32,5T

U krijgt bij aankoop een certificaat, daarop staat hoeveel kg CO2 u heeft vastgebonden middels het GoGreenSalt. Op het certificaat staat ook een uniek nummer. Met dit unieke nummer komt u op de greenSand heatmap te staan. Dit wordt nu al gebruikt en laat zien welke instanties al aan CO2 reductie doen!

Nee, ten eerste is het product niet gevaarlijk in welke hoeveelheid dan ook. GreenSand Olivijn is tenslotte een natuurproduct dat enkel kleiner gemaakt is zodat het zijn werking kan doen. Olivijn is goedgekeurd onder het bouwstoffen besluit EN13242. Er wordt ongeveer 3,5 gram per m2 aan greenSand gestrooid. Het overgrote deel komt in de bermen en zal daar blijven tot dat het helemaal verweerd is. Een klein gedeelte komt in het riool, maar dit is niet te vergelijken met bijvoorbeeld grond uit de bermen of afval vanaf de weg.

Wij streven ernaar om GoGreenSaltvoor dezelfde marktprijs als ‘’normaal’’ wegenzout te verkopen. Bij kleinere hoeveelheden van bijvoorbeeld één bigbag is dit helaas niet haalbaar. Dit komt door de extra handelingen die gedaan worden om het GoGreenSalt te produceren. 

Jazeker, wij zoeken verkooppunten voor GoGreenSalt, zoals tuincentra, hoveniers of andere instanties. Naast GoGreenSalt kunnen wij u ook andere producten van greenSand leveren:

 1. greenSand Halfverharding
 2. greenSand Siersplit 
 3. greenSand Mengranulaat
 4. greenSand Inveegzand

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Prijzen regulier wegenzout

Ons strooizout zonder CO2-neutraliserende eigenschappen is verkrijgbaar in hoeveelheden per pallet (zakken van 25 kg), 1.000 kg (big bag) of los gestort (per 30 ton). Bekijk hieronder een indicatie van de kosten en vraag direct uw offerte aan! Voor grotere aanvragen of specifieke opdrachten neem contact met ons op!

Zak strooizout

12,50,-
 • Per 25 kg
 • U kunt onze strooizoutzakken direct bestellen in onze webshop https://pvm-trading.nl via onderstaande button.

Los gestort strooizout

115,-
 • Per ton (vanaf 30 ton)

Big bag strooizout

179,95,-
 • Per 1.000 kg
 • U kunt onze big bags strooizout direct bestellen in onze webshop https://pvm-trading.nl via onderstaande button.